Suparna Airlines heeft de eerste vrachtvlucht uitgevoerd tussen het Chinese Xi’an Xianyang en de luchthaven Frankfurt-Hahn.


De luchthaven Hahn begroette de afgelopen tijd verscheidene luchtvrachtcarriers met nieuwe of uitgebreide diensten. Suparna, het vroegere Yangtze River Express Airways, is een dochter van het Chinese HNA Airport Group, dat de luchthaven Hahn onlangs overnam.

Suparna voert voorlopig één vrachtvlucht per week uit tussen China en Hahn, met een Boeing 747-400. Andere carriers die Hahn als nieuwe klant heeft gestrikt of die hun vluchten op Hahn uitbreiden, zijn Etihad, AirBridgeCargo en Senator International.

AirBridgeCargo bijvoorbeeld voert sinds juli twee keer per week een rondvlucht Moskou-Londen-Hahn-Moskou uit. Daarmee neemt de luchtvrachtoverslag op de Duitse luchthaven sterk toe. In het eerste halfjaar werd 58.000 ton aan luchtvracht overgeslagen, 56% meer dan in de eerste helft van vorig jaar.