Het Britse Cargologicair (CLA) begint op 19 augustus met de eerste lijndiensten. Het gaat daarbij om vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Mexico.


Het zusterbedrijf van het Russische AirBridgeCargo vliegt twee keer in de week van de thuisbasis London Stansted via Atlanta naar Mexico. De retourvlucht eindigt in Abu Dhabi met tussenstops in Houston en Frankfurt Airport.
Volgens de directie zullen er op de vluchten naar Mexico vooral automotive-onderdelen worden vervoerd.

Cargologicair werd twee jaar geleden opgezet in het Verenigd Koninkrijk als Britse maatschappij om gebruik te kunnen maken van de vrije Europese luchtvaartmarkt. Dat kon omdat de eigenaar van de Russische holding beschikt over een Cypriotisch paspoort. Met het oog op de aanstaande brexit heeft de maatschappij nog steeds een verhuizing naar Nederland in onderzoek, inclusief een Nederlandse vliegvergunning.

De maatschappij heeft tot nu toe zich vooral bezig gehouden met chartervluchten.