Voor de eerste helft van dit jaar staat de teller op een volume van 866.713 ton, een toename van 8,7%. Schiphol handelde over de maand juni bijna 149.000 ton af. Daarbij nam de import met 9,9% (naar 75.000 ton) toe en bleef de export daar een stijgingspercentage van 9,6% naar 74.000 ton nauwelijks bij achter.

Schiphol profiteerde vooral van de aan- (25%) en afvoer (42%) door Europese vrachtmaatschappijen zoals Cargolux en AirBridgeCargo en SilkWay. Ook maakte Latijns-Amerika als importmarkt een comeback op Schiphol met een groei van 15%. De vrachtvolumes van en naar het Verre Oosten, de grootste vrachtmarkt voor Schiphol, lieten eveneens met respectievelijk 14% en 15% een stevige groei zien.

Frankfurt Airport (Fraport), de grote concurrent van Schiphol in Europa, zag het vrachtvervoer over de maand juni met 4,7% stijgen naar bijna 190.000 ton. Over de eerste helft van dit jaar bleef de luchthaven steken bij een overslag van 1,1 miljoen ton, een stijging 4,8%. Daarmee behaalde de grootste vrachtluchthaven van Europa het beste vrachtresultaat sinds zes jaar, maar bleef het ver achter bij de groeicijfers van Schiphol. Volgens de directie heeft de Duitse luchthaven in juni vooral geprofiteerd van een sterk groei van de industriële export in de Eurozone. Fraport zag het vrachtvolume over de maand mei stijgen met 5,1%. Ook toen haalde Schiphol met meer dan 12% groei een groter marktaandeel binnen.