De top-drie van mondiale luchtvrachtvervoerders wordt nog steeds gedomineerd door het Amerikaanse expresvervoerders FedEx en UPS.


De twee koeriers nemen respectievelijk plaats een en drie in op de top-25 van de IATA, blijkt uit het recent uitgebrachte jaarboek 2016 van de luchtvaartorganisatie op basis van tonkilometers verkochte luchtvracht.
Emirates heeft zich op een tweede plek weten te handhaven, terwijl Qatar Airways op een vijfde plek en AirBridgeCargo (13de plek) de meeste groei lieten zien. Korean Air zakte op plaats 6 een plekje. Hetzelfde deed China Eastern op een 14de plek.

KLM en Air France bevinden zich in de onderste regionen van de top-25. Dat heeft te maken met het feit dat IATA de tonkilometers van de twee maatschappijen, die onder de vlag van een vrachtbedrijf (AF-KLM Cargo) opereren, nog steeds afzonderlijk verrekend. KLM staat op een 21ste plek, terwijl Air France twee posities is gezakt met een 24ste plek en net het Zuid-Amerikaanse Latam als hekkensluiter achter zich laat op de lijst.

Het samengevoegd vrachtvervoer van KLM en Air France levert de groep nog een meer prestigieuze achtste plek op achter Lufthansa Cargo, maar nog net voor Cargolux.