Qatar Airways is ‘in onderhandeling’ om de komende weken 4.000 melkkoeien vanuit Noord-Amerika en Australië naar Qatar te vliegen.


Dat zegt vrachtbaas Ulrich Ogiermann van QatarAirways. Het plan van een zakenman uit Qatar moet het nijpend gebrek aan melk in de Golfstaat oplossen, die is ontstaan door een boycot van het land door een groot aantal buurstaten waaronder Saoedi-Arabië.

Het is onduidelijk of de grote luchtvrachtvervoerder uit Qatar voor de megaklus eigen capaciteit inzet of die inhuurt op de internationale chartermarkt.

Ogiermann zegt verder dat de maatschappij op de luchthaven van Doha de afgelopen week zo’n zestig vrachtvliegtuigen met levensmiddelen heeft afgehandeld uit onder meer Turkije, Libanon, Iran en Oman om de ergste nood in het land te lenigen. Er is vooral vraag naar verse goederen.

Intussen hebben rederijen ook rechtstreekse routes geopend op de Golfstaat voor onder meer voedseltransporten. Onder meer zijn er rechtstreekse diensten geopend vanuit India en Oman.