Singapore Airlines Cargo houdt op te bestaan als zelfstandige vrachtdochter binnen de Singapore luchtvaartgroep en wordt als divisie geïntegreerd in de bestaande activiteiten van de maatschappij.


Dat besluit heeft de directie van de Singapore Group vrijdag verrassend genomen voor de kwakkelende vrachtdochter die de laatste tijd weer enig herstel liet zien.
Volgens topman Goh Choon Phong van de luchtvaartgroep moet de maatregel de efficiency verbeteren en meer synergie opleveren met het passagiersvervoer. De integratie van de vrachtactiviteiten zal in het midden van 2018 zijn afgerond en nog geen gevolgen hebben voor het lopende boekjaar. De vrachtdivisie krijgt als nieuwe naam Cargo-division van SIA, meldt de maatschappij verder.

Singapore Airlines Cargo werd in juli 2001 een zelfstandige vrachtbedrijf binnen de luchtvaartgroep. Destijds werd de verzelfstandiging gezien als een belangrijk instrument in de expansieplannen op vrachtgebied. Daarbij werd gemikt op een vrachtvloot van zeventien B747-400F’s.

Die plannen zijn nooit gerealiseerd en met nog maar zeven vrachtvliegtuigen in de vloot en de groeiende afhankelijkheid van de bellycapaciteit van de passagiersvliegtuigen van Singapore Airlines is de marktsituatie van SIA Cargo ingrijpend veranderd, aldus de directie.

Het merendeel van de 900 medewerkers van het Singapore Cargo zal worden ondergebracht in de nieuwe vrachtdivisie, stelt het bestuur verder. Een klein deel zal bij andere divisies van de luchtvaartgroep een nieuwe baan krijgen aangeboden. Gedwongen ontslagen worden niet gemeld.