Frankfurt Airport (Fraport), de grote concurrent van Schiphol op vrachtgebied, zag de nettowinst vorig jaar stijgen naar 375 miljoen euro.


Het resultaat betekende een toename van 36% tegenover het fiscale jaar 2015. In de nettowinst zaten ook eenmalige baten, zoals de boekwinst op de verkoop van het belang in de Russische luchthaven van Sint Petersburg en een compensatiebedrag voor het niet doorgaan van een luchthavenproject in Manilla.
Het bedrijfsresultaat steeg met 24% vorig jaar naar ruim 1 miljard euro.

De luchthaven geeft aan dat vooral reorganisaties in het personeelsbestand de operationele winst hebben opgekrikt. Zonder die ingrepen zou het bedrijfsresultaat nagenoeg gelijk zijn geweest aan dat van 2015 (853 miljoen euro).

Voor dit jaar verwacht de top van Fraport een evenaring van het resultaat van 2016.