AEW wil op de grond 102.000 m2 logistieke faciliteiten ontwikkelen zal zich houden aan een eerder door Chipshol opgesteld en in juni door de gemeente Haarlemmermeer goedgekeurd masterplan voor het 21 hectare grote terrein. Voor eind januari 2016 worden de bouwvergunningen aangevraagd.

Het door Chipshol ontwikkelde masterplan High Speed Logistics Park is ruim van opzet en voorziet onder meer in een beveiligde truckparking voor tachtig vrachtwagens. Met het project is naar verwachting een investering van ruim 100 miljoen euro gemoeid.

De verkoop van het Groenenberg-terrein maakt onderdeel uit van de vorig jaar aangekondigde strategie van gebiedsontwikkelaar Chipshol om haar grondposities rond Schiphol gefaseerd af te stoten.

Na het Groenenberg-terrein richt Chipshol zich op de verkoop van het vlakbij de Kaagbaan gelegen Pruissen-terrein. De gemeente Haarlemmermeer stelde daarvoor in september een bestemmingsplan vast dat onder meer de bouw van 60.000 m2 aan datacenters mogelijk maakt.