Bestuursvoorzitter Pierre-Henri Gourgeon van de luchtvaartmaatschappij heeft maandag volgens de krant een groep vakbondsbestuurders verteld dat “de broekriem flink moet worden aangetrokken”. Air France-KLM zou zijn groeiverwachting naar beneden bijstellen. “Het aantal reserveringen daalt niet, maar de perspectieven zijn duidelijk onzekerder dan een jaar geleden, toen alle analisten een groei van het aantal passagiers voorspelden.”

Air France-KLM zou de kostenbesparingen willen gebruiken om zijn schulden te verlagen en investeringen te kunnen doen. Geen enkel bedrijfsonderdeel zou bij de bezuinigingsronde gespaard blijven. Topman Gourgeon sluit volgens Les èchos ontslagen niet uit.

De aanschaf van honderd nieuwe Boeings wordt niet heroverwogen. “De aanbetalingen om de levering hiervan zeker te stellen drukken niet significant op onze financiën voor 2014-2015”, aldus Gourgeon. Wel zou de vernieuwing van de vloot vertraging kunnen oplopen. De laatste Boeings 747 zouden tot 2016 in roulatie blijven.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft in augustus meer passagiers maar minder vracht vervoerd. Dat maakte de maatschappij woensdag voorbeurs bekend. Het aantal vervoerde passagiers kwam uit op 6,8 miljoen, een toename van 4,7% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De hoeveelheid vervoerde vracht daalde met 0,2%.