De rederijorganisatie World Shipping Council (WSC) heeft een verontruste brief naar de commissievoorzitter gestuurd waarin ze waarschuwt dat invoering van de wet de Amerikaanse handel zal verlammen en tot conflicten met buitenlandse regeringen zal leiden. Via de commissie transport werd vorige maand ook al geprobeerd het 100 procents containerscannen in te voeren, maar toen werd het voorstel nog verworpen. Tot nu toe wordt in havens zoals Rotterdam slechts een klein deel van de containerstroom, op basis van risicoanalyses, met containerscans gecontroleerd. De WSC is bang dat het plan voor het 100 procent scannen via de veiligheidscommissie alsnog de goedkeuring van het Amerikaanse congres krijgt en dat de Amerikaanse regering de maatregel vervolgens eenzijdig aan haar buitenlandse handelspartners op zal leggen.
De rederijen vragen in hun brief aan de Amerikanen om duidelijkheid te verschaffen over de precieze inhoud van de Sail Only if Scanned Act. Wie zou de scans straks bijvoorbeeld moeten uitvoeren, zo vraagt de WSC zich af: buitenlandse overheidsorganen of terminalbedrijven? En willen de Amerikanen echt de scanfoto’s van elke container straks eerst analyseren voordat het schip mag vertrekken? ,,Een schip met vierduizend containers analyseren, zou tientallen werkdagen kosten, wat aanzienlijke vertraging van het handelsverkeer en aanzienlijke congestie in havens overal ter wereld zou veroorzaken”, waarschuwt de organisatie van rederijen. De Amerikaanse plannen komen opvallend genoeg uit de koker van de Democraten. Zij stellen dat de politiek van de regering-Bush, om alleen een klein percentage risicocontainers te scannen, onvoldoende bescherming tegen terrorisme biedt. De Democraten tonen zich de laatste tijd wel vaker fellere terreurbestrijders dan de Republikeinen en krijgen soms hun zin; zo wisten ze gedaan te krijgen dat terminaloperator Dubai Ports World geen Amerikaanse terminals mag beheren.
Niet alleen de files maar zeker ook de weekendkilometers kunnen op deze manier worden geprijst; al ben ik leaserijder verwacht ik dan toch wel dat de overheid ook de leaserijders hierbij rechtevenredig aanpakt (en dus niet de werkgever dit toestaat te voldoen/vergoeden). Onverwijld moeten dan wel alle inkomsten hieruit ingezet worden ter verbetering van de alternatieven om toch mobiel te blijven. Ik woon op ca 15 km afstand van Rotterdam: met de auto doet men er 40 min in de file over, met het O
De regering kan e.e.a. alleen laten doorgaan als er voldoende alternatieven zijn zoals gratis en voldoende en goed openbaar vervoer dat overal en op ieder tijdstip rijdt.
Juist door het feit dat de agelopen vele tientallen jaren voor bijna honderd procent is ingezet op een modaliteit; de auto (autorijden is een mooie hobby) is men de trein en het schip bijna vergeten. Dommer kun je niet zijn en wanneer wel een nieuwe spoorlijn aangelegd wordt, mag de lijn er eigenlijk niet zijn; zeer veel tunnels en geluidschermen. Waardoor zo’n trajekt in dit volgebouwde land miljarden duurder wordt! Met andere woorden, we hebben inmiddels een prachtig goed uitgebouwd wegennet
Het besluit tot kilometerbeprijzing moet nu genomen worden. Er moet voortvarend aan een spoedige en zorgvuldige invoering van beprijzing worden gewerkt, waarbij de baten direct in extra infrastructuur worden geïnvesteerd. Dit levert de meeste welvaartwinst en de beste doorstroming op. Eindelijk betaald rijden in plaats van betaald stilstaan.
Ondertussen moet het kabinet inzetten op doelgroepstroken voor het zware vervoer, verbetering van openbaarvervoer voorzieningen en afzien van platte belas
Men blijft als regering om de hete brij heendraaien – km heffing verandert niets aan het probleem – en levert de regering alleen geld op om het tekort aantevullen.
Wanneer men nu eindelijk eens overgaat om 24uur openbaar vervoer tegen lage kosten en hoge rijtijdenfrequentie zullen meer mensen hiervan gebruik maken- dus minder eigen vervoer. Want nu met openbaar vervoer is hopen dat men de bus nog haalt – want die rijdt in industriegebieden 1x per uur soms? Daarnaast blijft het gegeven dat nu e
Een ieder die denkt dat door invoering van rekeningrijden het fileprobleem wordt opgelost is niet van deze wereld. Men zal het gewoon betalen en ervaren als de zoveelste belastingverhoging, waarbij men dan alleen betaald in de file staat.
Alleen meer en bredere wegen zal tot resultaat leiden en de economie bevorderen. Alle milieu eisen kunnen op termijn wel worden opgelost. Nederland moet weer niet roomser zijn dan de Paus. Procedures voor aanleg wegen moeten drastisch worden vereenvoudigd waa
met het geld worden wegen aangelegd, is leuk maar je blijft achter de feiten aan lopen.
Ze moeten nu de wegen verbreden zodat iedereen in 2010 file vrij kan rijden dan ben ik ervan overtuigd dat mensen bereid zijn hier voor te betalen.
maar niet eerst betalen, en met dat geld het wegennet verbeteren (blijf je achter de feiten aanlopen) regeren is vooruit zien toch?