Over de twee laatste maanden steeg het vervoer met respectievelijk 15% en 60%, zegt hij. In totaal leverden de twee maanden een volume op van 25.500 ton. ‘Daarmee hebben wij het verlies goedgemaakt van de eerste maanden van dit jaar’. Over het eerste halfjaar komt de overslag uit op grofweg 63.000 ton, waarbij de getruckte vracht nog even buiten beschouwing is gelaten.

Komst Qatar Airways Cargo

‘Indien wij deze lijn vasthouden, kunnen wij aan het einde van dit jaar een nieuw record van 130.000 ton melden’, onderstreept Roeven. De luchthavendirecteur schrijft het succes onder meer toe aan de komst van Qatar Airways Cargo op de luchthaven. De luchtvaartmaatschappij, de grootste vrachtvervoerder van de wereld, voert nu wekelijks 20 vrachtvluchten uit op Maastricht Airport,  aldus Roeven. ‘Daarbij zijn de zogeheten payload-restricties door de kortere landingsbaan van MAA beperkt gebleven.’

Verder is Emirates Skycargo met drie vrachtvluchten in de week teruggekeerd op MAA. Ook heeft de Limburgse luchthaven in verband met de coronacrisis veel vrachtcharters afgehandeld met medische goederen.