De coronacrisis maakt harde ingrepen noodzakelijk, had de directie al eind mei meegedeeld zonder aantallen te noemen. Ook nu wil Fraport het aantal van drieduizend niet bevestigen, maar zegt dat het personeelsbestand wel dient te worden aangepast aan het te verwachten vervoer dit jaar.

1800 banen

Fraport had eerder al meegedeeld dat het luchtvervoer dit jaar met 15 tot 20% zal afnemen op de luchthaven en het personeelsbestand in de grondafhandeling, waar ruim 9200 mensen werkzaam zijn, met dat percentage dient te worden gereduceerd. Dat zou betekenen dat bij de afhandeling rond de 1800 banen moeten verdwijnen.

Schiphol

Ground Handling op Fraport bestaat uit vier afdelingen, waaronder vracht, bagage/post en het afhandelen van vliegtuigen op het platform. Het onderdeel is goed voor een jaarlijkse omzet van 707 miljoen euro.

In tegenstelling tot Frankfurt Airport heeft Schiphol deze afhandelingsdiensten geheel uitbesteed aan private partijen op de luchthaven. Eerder hebben die particuliere afhandelaars op de Nederlandse mainport al verzocht om 25 miljoen euro staatssteun.