Dat staat in de luchtvaartnota die binnenkort verschijnt, melden ingewijden aan De Telegraaf. In de nota legt het kabinet uit hoe het kijkt naar luchtvaart in de komende dertig jaar. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) staat in het document open voor groei, maar dat gaat niet meer zo vanzelfsprekend worden als in het verleden.

Alleen door vooraf minder hinder voor omwonenden te produceren en ’groene’ maatregelen te nemen mag Schiphol groeien. De sector moet stevig inzetten op vergroening door bijvoorbeeld synthetische kerosine te gebruiken en elektrisch te taxiën.

Groeiplafond

Tegelijkertijd wil het kabinet Schiphol behouden als ’hub’ en belangrijke factor voor de Nederlandse economie. Op korte termijn wil het kabinet het huidige groeiplafond van 500.000 vluchten vastleggen.