De krimp zorgde vorig jaar op de grootste vrachtluchthaven van Europa voor een totaal vrachtverlies van bijna 4% naar 2,1 miljoen ton. Ter vergelijking: Schiphol zag het volume vorig jaar met z’on 10% dalen naar 1,6 miljoen ton.

De directie van Fraport zegt in een toelichting op de vervoerscijfers dat het volume in december op het laagste niveau lag sinds de recessie tien jaar geleden. De luchthaven wijst er verder op dat de economische vooruitzichten voor dit jaar niet rooskleurig zijn en stelt dat de vraag naar capaciteit bij de Duitse industrie op het laagste punt ligt sinds zeven jaar.

China stagneert

Tevens wijst Fraport er op dat nog maar drie van de tien topbestemmingen op vrachtgebied, India, Hongkong en Turkije, groeicijfers lieten zien vorig jaar. De de ex- en import naar en van China stagneerde intussen, terwijl de Amerikaanse markt 14.4% aan volume verloor in het voorbije jaar.