Daarmee is Leipzig Airport na de grote mainports als Frankfurt, Parijs Charles de Gaulle, Schiphol en Londen Heathrow Airport nu de vijfde luchthaven op vrachtgebied en lijkt het geen last te hebben van het dalende vraag in de internationale markt.

Volgens algemeen directeur Götz Ahmelmann was Leipzig met de laatste vervoerscijfers zelfs een van de snel groeiende vrachtluchthaven in de wereld. Hij verwacht dan ook het record van vorig jaar, 1,2 miljoen ton, dit jaar te verbreken.

DHL Express

Over de eerste tien maanden nam het volume op de Duitse luchthaven toe met 1,3% naar ruim 1 miljoen ton. Ter vergelijking: Schiphol zag over dezelfde periode het aanbod met 10% dalen.

Leipzig Airport is sterk gegroeid op vrachtgebied sinds DHL Express dertien jaar geleden de Europese hub verhuisde van Brussels Airport naar de Duitse luchthaven. Dat expresvervoer heeft ook ander vrachtvervoer naar Leipzig gehaald.