Schiphol zet verliesreeks vracht voort

minder vluchten

Schiphol zag het vrachtvervoer in de maand juli verder afkalven. De zomermaand leverde een verlies op van 10,5% naar 129.000 ton, terwijl er 11,6% minder vrachtvluchten werden afgewikkeld op de luchthaven.

Dat blijkt uit de laatste vervoerscijfers van de luchthaven. Over de eerste zeven maanden van dit jaar lag het volumeverlies 9,4% onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee kwam de overslag uit op zo’n 900.000 ton, een afname van bijna 90.000 ton binnen iets meer dan een half jaar.

Minder vluchten

De hoofdreden voor dit forse verlies blijft de aanhoudende sterke reductie van het aantal vrachtvluchten op Schiphol. Het verliespercentage aan vluchten lag tussen januari en juli van dit jaar op op 14%. Dat komt neer op een totale daling van rond de 1300 vrachtvluchten, waardoor er nog slechts 8100 over blijven.

De slechte vrachtcijfers van de luchthaven in juli volgen op de desastreus verlopen juni-maand voor de sector. De overslag daalde toen met maar liefst 13,7% (-20.000 ton) naar bijna 124.000 ton in een maand, terwijl het aantal vrachtvluchten slonk met 17,5%. Daarmee was juni een van de slechtste vrachtmaanden voor Schiphol sinds de laatste recessie van 2010/2011.

Schiphol zet verliesreeks vracht voort | NT

Schiphol zet verliesreeks vracht voort

minder vluchten

Schiphol zag het vrachtvervoer in de maand juli verder afkalven. De zomermaand leverde een verlies op van 10,5% naar 129.000 ton, terwijl er 11,6% minder vrachtvluchten werden afgewikkeld op de luchthaven.

Dat blijkt uit de laatste vervoerscijfers van de luchthaven. Over de eerste zeven maanden van dit jaar lag het volumeverlies 9,4% onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee kwam de overslag uit op zo’n 900.000 ton, een afname van bijna 90.000 ton binnen iets meer dan een half jaar.

Minder vluchten

De hoofdreden voor dit forse verlies blijft de aanhoudende sterke reductie van het aantal vrachtvluchten op Schiphol. Het verliespercentage aan vluchten lag tussen januari en juli van dit jaar op op 14%. Dat komt neer op een totale daling van rond de 1300 vrachtvluchten, waardoor er nog slechts 8100 over blijven.

De slechte vrachtcijfers van de luchthaven in juli volgen op de desastreus verlopen juni-maand voor de sector. De overslag daalde toen met maar liefst 13,7% (-20.000 ton) naar bijna 124.000 ton in een maand, terwijl het aantal vrachtvluchten slonk met 17,5%. Daarmee was juni een van de slechtste vrachtmaanden voor Schiphol sinds de laatste recessie van 2010/2011.