Het vrachtvervoer op vrachtvliegtuigen liep met een vijfde terug naar 10.588 ton. Ook de overige vrachtsegmenten leden over de maand juli volumeverlies, meldt de luchthaven.

Gebrek aan capaciteit

Zo daalde het aanbod getruckte lading, tot voor kort een groeisector door het gebrek aan vrachtcapaciteit op de luchthaven, vorige maand met 13,5% naar iets onder de 14.000 ton, terwijl het pakketvervoer (17.523 ton) ruim 4% verloor. Het vrachtvervoer op passagiersvliegtuigen na met 6,4% af en kwam uit op 13.522 ton.

Het totale vrachtverlies over de eerste zeven maanden van het lopende boekjaar kwam uit op 9,4% naar 390.000 ton. Ook hier verloor het segment vrachtvluchten (-16,7%) het meest, gevolgd door het pakketvervoer (9,7%).

Vertrek van maatschappijen

De directie van Zaventem schrijft de sterke afname van het vrachtaanbod toe aan de ‘groeiende economische onzekerheid’. Daarnaast nam het aantal vrachtvluchten af ‘door het vertrek van een aantal vrachtmaatschappijen begin van dit jaar’, terwijl de expresvluchten last hadden van ‘problemen bij de luchtverkeersleiding’, schrijft de luchthaven.