Volgens Avinor, eigendom van Oslo Airport, is het stopzetten van de bouwplannen toe te schrijven aan WFS, dat de voorwaarden uit de intentieverklaring voor de bouw wilde wijzigen. Welke dat zijn, werd niet bekendgemaakt.

Vrachtvliegtuigen

Het nieuwe vrachtcentrum moest de sterk gestegen intercontinentale zalmexport via Oslo Airport met vrachtvliegtuigen ondersteunen. De meeste grote vrachtmaatschappijen hebben de afgelopen jaren vluchten geopend op de kleine luchthaven van Oslo. De afhandelingscapaciteit en ook kwaliteit is daardoor niet meer voldoende. Er moet nog steeds een deel van de Noorse visproductie over land worden vervoerd naar luchthavens als Schiphol voor de intercontinentale afzetmarkten.

Het is nog onduidelijk of Avinor nu alleen een nieuw vrachtcentrum gaat bouwen of eerst nieuwe partners gaat zoeken.