Dat meldt de luchthaven bij de presentatie van de laatste vervoerscijfers. In totaal bedroeg de overslag 52.169 ton, ofwel een daling met 2,1% vergeleken bij februari 2018.

‘De nationale staking van 13 februari heeft hier een geschatte negatieve invloed van 5% op gehad’, aldus de luchthavendirectie. ‘Zonder die staking zou de maand februari een goede maand geweest zijn voor het vrachtsegment op Brussels Airport, zeker als we kijken naar de dalende tendens van de afgelopen maanden in de Europese vrachtsector.’

Nieuwe bestemmingen

Ondanks de staking noteerde de vracht aan boord van passagiersvluchten (bellyvracht) een stijging van 6,6% mede door de komst van een aantal nieuwe bestemmingen. De zogeheten getruckte luchtvracht (wegvervoer onder luchtvrachtbrief tussen luchthavens in Europa) nam ook in februari sterk toe (+13,1%).

De reden daarvoor ligt in de afname van het vervoer op vrachtvluchten. Dat segment liet over de maand februari een daling zien van 13,2 % in vergelijking met februari 2018. Ook de expresvluchten van en voor DHL Express lieten een forse afname zien (-12,5%).