Dat meldt het ministerie van transport van de deelstaat Schwerin. Het zou daarbij gaan om 20 van de laatste 25 medewerkers die als kwartiermakers van Parchim Airport een belangrijke draaischijf in de goederenverkeer tussen China en Europa moesten maken. Die plannen lijken nu definitief mislukt, aldus de Duitse media.

Russische luchtmachtbasis

Pang kocht in 2007 via zijn bedrijf Link Global de oude Russische luchtmachtbasis op voor een bedrag van 18 miljoen euro en investeerde onder meer miljoenen in een grote vrachtloods, herstel van de landingsbaan en nieuwe verkeerstoren.

Volgens het transportministerie van Schwerin zijn er geen ontslagen gevallen bij de beheerder Baltic Airport Management en komt de luchthavenvergunning dan ook niet in gevaar. Wel is er sinds enige tijd sprake van ‘een verhoogd toezicht’ op de luchthaven.