Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gisteren aan de Tweede Kamer gemeld. Zij reageert daarmee op het besluit van de provincie Limburg, eigenaar van de luchthaven, om de lopende vergunningaanvraag voor de baanverlenging in te trekken. De minister had tot nu toe – in afwachting van een goedkeuring van die vergunning – het gebruik van de 250 meter langere baan eind april , het einde van het drukke winterseizoen in de luchtvracht, willen gedogen. Door het besluit van de provincie kan er niet langer worden gedoogd en komt de tijdelijke vergunning voor het gebruik van de volledige landingsbaan op 31 december te vervallen, aldus de minister.

Emirates

Directeur Jos Roeven van MAA zegt dat de luchthaven eventueel vrachtmaatschappijen als Emirates en Saudia dreigt te verliezen. ‘Het is jammer dat ons niet meer tijd wordt gegund. We zullen nu sneller moeten acteren naar specifieke klanten toe. En dan maar afwachten wat ze besluiten. Wij gaan ons stinkende best doen om de vluchten niet aan Luik te verliezen, maar garanties geven kan ik niet’, zegt hij tegen de regionale krant De Limburger.