Het gaat daarbij om de bouw van een ultramodern distributiecentrum van 65.000 vierkante meter op Lelystad Airport Businesspark (LAB). Oplevering van de eerste fase van dit complex is voorzien voor het einde van 2019. In totaal neemt Somerset op de regionale luchthaven een grondpositie van tien hectare.

Daarnaast tekende Somerset Capital Partners met de gemeente Lelystad een overeenkomst voor de ontwikkeling van twee datacenters op het Bedrijventerrein Flevokust Haven. Het gaat daarbij ook om een gebied van tien hectare.

Multimodale ligging

‘We hebben enorm veel vertrouwen in de regio Flevoland. Als ontwikkelaar van logistiek vastgoed zijn we onder meer al actief in de regio’s Schiphol, Utrecht en Venlo. De logistieke regio Almere-Lelystad-Zeewolde is een mooie aanvulling vanwege de multimodale ligging in het land en de beschikbare ruimte’, aldus manager Gerwin Vos van Somerset Capital Partners.

De Provincie Flevoland probeert al enige om tijd via participaties in Flevokust Haven en het LAB het logistieke cluster in de provincie verder te ontwikkelen. Uit een recent werkgelegenheidsonderzoek van de provincie bleek dat het afgelopen jaar de werkgelegenheid in de logistieke sector in de regio met 5,6% is gegroeid.

‘Met deze ontwikkelingen van Somerset groeit het cluster de komende jaren nog verder door’, stellen de Gedeputeerden Jan de Reus (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Jan-Nico Appelman (Economische Zaken) van de provincie Flevoland.