Het vrachtvliegtuig moest op de avond van 11 november vorig jaar bij het vertrek een noodstop maken nadat er een storing in een van de motoren was geconstateerd. De B747 raakte daardoor van de baan en kwam in het nabijgelegen grasveld terecht. Door de abrupte stop was een deel van de romp verwrongen en moest de afgelopen maanden worden vervangen. Daarvoor was een aparte tent rond een deel van het vrachtvliegtuig gebouwd. Tevens werd het logo van huurder Saudi Cargo op het vrachtvliegtuig verwijderd nadat het leasecontract van de vrachtmaatschappij was afgelopen.

De vrachtjumbo verliet Maastricht Airport onder de naam van de Turkse eigenaar, ACT Airlines. Het onderzoek naar de exacte oorzaak van afgebroken start loopt nog steeds. Wat de precieze kosten zijn geweest van de reparatie en wie daar uiteindelijk voor opdraait, is nog onduidelijk.