De kapitaalinjectie is afkomstig van een groep investeerders onder aanvoering van Thomas H. Lee Partners. Fourkites heeft nu in totaal meer dan 200 miljoen dollar opgehaald om zijn platform verder te ontwikkelen en uit te breiden naar Europa en Azië.

Het techbedrijf zegt dat het in Europa de eerste activiteiten zal starten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het Europese kantoor wordt in Nederland gevestigd.

Zichtbaarheid

Fourkites is sinds 2014 actief in de Verenigde Staten met een platform voor realtime zichtbaarheid in de logistieke keten. Het bedrijf maakt gebruik van machine learning om doorlooptijden en het moment van aankomst exact te voorspellen.

Het bedrijf groeit met 120% per jaar en wist de afgelopen jaren klanten als Coca-Cola, Unilever, AB Inbev, 3M en Pfizer aan zich te binden. Fourkites traceert inmiddels ruim een miljoen zendingen per dag in 176 landen.

Volvo

Truckbouwer Volvo krijgt met de investering toegang tot de traceer-technologie van Fourkites. De directeur investeringen van het bedrijf, Dan Tram, verwacht dat de vraag vanuit de markt naar deze producten de komende tijd snel zal toenemen.