Volgens de online martkplaats is de bouw van de dc’s nodig om aan de vraag te kunnen blijven voldoen nu steeds meer mensen online kopen vanwege de coronacrisis.

Venlo

In Nederland bouwt VidaXL een nieuw warehouse in Venlo, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. De werkzaamheden zullen volgens het bedrijf eind 2021 klaar zijn en het totale vloeroppervlak bedraagt ​​141.000 vierkante meter waarvan 4.750 vierkante meter kantoorruimte. Het nieuwe dc wordt voorzien van een brug die twee warehouses met elkaar verbindt. Hierdoor is het mogelijk om pakketten tussen de gebouwen met een lopende band te vervoeren.

Het nieuwe warehouse in Września (Polen) wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 geopend, aldus VidaXL. Het totale vloeroppervlak is 138.000 vierkante meter waarvan 3.400 vierkante meter kantoorruimte. Volgens het bedrijf is gekozen voor Września om levertijden met name in Centraal- en Oost-Europa te verkorten.

Het bedrijf is naast de uitbreidingen in Venlo en Polen ook bezig om dc’s in de VS en Australië uit te breiden.

Nederland

Het hoofdkantoor van VidaXL is in Nederland gevestigd en beschikt over online shops in 29 landen in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Het assortiment bestaat uit producten in categorieën als huis en tuin, meubels en sportartikelen.

vidaXL-warehouse-poland
Artistieke impressie van de nieuwe dc in Września (Polen)