Met de aankoop wil Staci Group haar positie in Europa en de Verenigde Staten verstevigen. Door de overname ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van ruim 450 miljoen euro, waarvan 100 miljoen euro door Base Logistics Group wordt bijgedragen. De nieuw te vormen groep omvat een netwerk van 60 warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van ongeveer 660.000 vierkante meter en 2.500 medewerkers.

Het hoofdkantoor van Staci bevindt zich in Saint-Ouen-L’Aumône (Frankrijk). Het bedrijf heeft in totaal ruim 50 vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. De aandelen zijn in handen van het management, samen met participatiemaatschappij Ardian en Société Générale Capital Partenaires. Staci is een fulfilment- en logistiek dienstverlener die multichannel-oplossingen biedt, waaronder B2B, D2C en e-commerce.

Base Logistics

Staci Group neemt met de overname de plaats in van Waterland Private Equity Investments, dat sinds 2016 investeerder is in Base Logistics Group. De expediteur zal apart opereren binnen Staci Group en blijft als organisatie na de overname geheel intact, waardoor er voor de klanten niets verandert.

Base Logistics Group heeft zijn hoofdkantoor in Moerdijk en omvat de dochterbedrijven Base Logistics, HealthLink en Special Logistic Services (SLS). Nadat in 2017 HealthLink werd overgenomen, volgde SLS in 2019. Base Logistics Group beschikt inmiddels over ongeveer 65.000 vierkante mter aan opslagruimte in Memphis (Verenigde Staten), Amsterdam, ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk, Moerdijk (Nederland) en Schelle (België) waar tijdkritische goederen zoals spare parts worden opgeslagen. Inclusief de merken Base Logistics, HealthLink en SLS heeft Base Logistics Group ruim 450 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro.