DPD, dat vorig jaar een vergelijkbaar centrum opende in de buurt van Eindhoven, wil met de extra capaciteit vooral in groeiregio’s de capaciteit uitbouwen. Behalve Amsterdam en Eindhoven wordt ook Rotterdam gezien als logistieke hotspot.

‘Door een modernisering en uitbreiding van de bestaande infrastructuur kan DPD ook in de toekomst inspelen op de toenemende vraag in de markt en brengt het internationale bestemmingen dichterbij voor verzenders en ontvangers’, aldus het pakketbedrijf, dat onderdeel is van het Franse Franse postbedrijf La Poste.

Meebewegen

Volgens directeur Eric Dietz van DPD Nederland moet de pakketdienst meebewegen met de sterk groeiende pakketmarkt en gelijktijdig het serviceniveau verhogen. ‘Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit.’