De directie van DP-DHL wil niet verder gaan dan 1,5% extra salaris voor de 140.000 medewerkers voor het komend cao-jaar.

Het gaat bij de eerste acties om werkonderbrekingen in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Beieren. De vakbond noemt het lage bod van DP-DHL een ‘provocatie’, gezien de hoge winsten die het post-en pakketbedrijf de laatste jaren  in vooral de e-commerce markt heeft behaald. Ook tijdens de coronacrisis wist Deutsche Post de resultaten te verbeteren door het stijgende grote pakketaanbod uit de online-markt.

525 miljoen euro

Deutsche Post-DHL zag over het tweede kwartaal de omzet met 3% stijgen naar 16 miljard euro, terwijl het resultaat met bijna 15% toenaam naar 525 miljoen euro. Die sterke winststijging is volgens Verdi grotendeels toe te schrijven aan de inzet van hert personeel. De volgende onderhandelingsronde tussen de vakbonden en de directie van Deutsche Post beginnen op 21 september.