Dat meldt de International Union for Road-Rail Combined Transport (UIRR). Volgens de branchevereniging lag het volume in het tweede kwartaal bijna 15% lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De UIRR wijt de volumekrimp aan de coronacrisis. In 2019 zag het gecombineerde vervoer het volume nog met 1,5% stijgen.

Stemming

Uit een raadpleging door de UIRR blijkt dat bedrijven in het gecombineerde vervoer nog weinig lichtpuntjes zien. De stemming bij ondernemers voor de komende 12 maanden is voor het tweede kwartaal op rij negatief.

UIRR-voorzitter Ralf-Charley Schultze verwacht dat de economische beperkingen door corona voorlopig zwaar blijven drukken op het gecombineerde vervoer. De branche werkt hard om de dienstverlening op peil te houden en nieuwe klanten aan te trekken, schrijft hij.