Daarin laten de de ondervraagde Europese transportbedrijven weten de komende acht maanden rekening te houden ‘met ernstige beperkingen’ die gevolgen zullen hebben voor de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverleners. Een herstel naar het niveau van voor de coronacrisis zal verder ‘nog jaren duren’ verwacht Ifo aan de hand van de onderzoeksresultaten.

Dieptepunt

De internationale bedrijfsconsultant McKinsey heeft intussen voor 25 bedrijfssectoren in het Duitse zakenblad ‘Manager Magazin’ scenario’s ontwikkeld voor de komende jaren. Daarbij verwacht de internationale bedrijfsadviseur dat in de transport en logistiek eerst begin 2023 het oude niveau van voor de coronacrisis zal zijn bereikt.

McKinsey stelt dat de transportsector dit jaar maximaal rond de 20% van zijn omzet gaat verliezen en het dieptepunt van de crisis zich voor de meeste transportbedrijven nog moet aandienen. Die valt te verwachten in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar, aldus McKinsey.