Advent International neemt een belang van 25% in Hermes Duitsland en van 75% in Hermes UK, melden de beide bedrijven. Betrokken partijen maken niet bekend hoeveel Advent betaalt voor de aandelen. Volgens The Financial Times zou het gaan om een bedrag van 1 miljard euro. De deal moet nog worden goedgekeurd door de marktwaakhonden.

Advent International is een private-equity-investeerder met kantoren in twaalf landen. Het bedrijf beheert investeringen van in totaal 51 miljard dollar.

Otto Group behoudt een meerderheidsaandeel in Hermes Duitsland, van oudsher de thuismarkt van het bedrijf. In het Verenigd Koninkrijk heeft Otto ook na de overname zeggenschap over strategische beslissingen, aldus Otto en Advent. Het management blijft ongewijzigd en ook aan de samenwerking met klanten en leveranciers van Hermes verandert volgens de bedrijven niets.

Strategische partner

Otto Group liet in mei doorschemeren dat het op zoek was naar een investeerder voor dochterbedrijf Hermes. Die plannen waren toen niet nieuw. In het najaar van 2018 maakte het bedrijf al bekend dat het voor delen van het Europese netwerk op zoek was naar een strategische partner. De Duitse krant Handelsblatt noemde toen naast Advent ook Fedex als potentiële geïnteresseerde.

Hermes kent een jaaromzet van ongeveer 3,5 miljard euro. Tweederde daarvan komt uit Duitsland en Groot-Brittannië. De ruim 10.000 medewerkers verwerkten in het afgelopen boekjaar 760 miljoen pakketten. Door de coronacrisis verwacht het concern een sterke volumegroei in het lopende boekjaar.