Dat voorlopige cijfer meldt het ministerie van Handel en Industrie. Het ligt onder de verwachtingen van economen die gemiddeld op een daling van 37,4% rekenden voor het kwartaal waarin de stadstaat in volledige lockdown ging.

Economische ravage

De 5,6 miljoen inwoners tellende republiek is het eerste Aziatische land dat, voorlopige, kwartaalcijfers meldt. Die onderstrepen de economische ravage die de corona-pandemie heeft aangericht. Economen verwachten dat ook andere landen in de regio die in lockdown zijn gegaan dergelijke dramatische cijfers zullen rapporteren.

Singapore heeft 46.283 corona-besmettingen en 26 sterfgevallen gemeld. De regering verwacht dat het binnenlands product dit jaar tussen 7% en 4% zal dalen, veruit de grootste terugval sinds de eilandstaat in 1956 onafhankelijk werd.

De regering heeft stimuleringspakketten van, omgerekend, ruim zeventig miljard dollar uitgetrokken om de economie er weer bovenop te helpen. Omdat die in het eerste kwartaal ook al kromp, zij het met slechts 0,3%, verkeert Singapore technisch gesproken in een recessie.