Boeren eisen nu dat de maatregel over het veevoer van minister Carola Schouten van Landbouw van tafel gaat, aldus de supermarktketen. Eerder deze week blokkeerden de boeren meerdere distributiecentra waaronder de locatie in Zwolle, omdat ze boos waren over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen.

Blokkade

Gesprekken om tot opheffing van de blokkade te komen, die via supermarktbranchevereniging CBL liepen, leverden volgens Albert Heijn nog niets op. Albert Heijn zegt de zorgen van de Nederlandse boeren te begrijpen, maar vindt de acties bij de distributiecentra ‘niet de juiste weg’.

De plannen van het kabinet om het eiwitgehalte te verlagen, waren het startschot voor de jongste ronde boerenprotesten van de afgelopen week. Verder benadrukt de supermarktketen dat ‘het belangrijk is dat iedereen in de keten een eerlijke boterham verdient’. Albert Heijn werkt naar eigen zeggen met een vaste en relatief kleine groep boeren in Nederland.