De groep heeft naast het hoofdkantoor in Düsseldorf vestigingen in Neuss, Leipzig en Stuttgart en is aangesloten bij de samenwerkingsverbanden System Alliance, Night Star Express en Kombiverkehr.

Expeditie deels verkocht

De Rhenus-groep wil met de acquisitie zijn positie in het Rijn-Ruhrgebied versterken en het netwerk verder stabiliseren. De expeditie-activiteiten van de vestiging in Düsseldorf worden verkocht, maar de logistieke activiteiten worden voortgezet en uitgebreid. De expeditie-activiteiten in Neuss, Leipzig en Stuttgart worden onder de huidige leiding voortgezet.

De Rhenus Group is met een jaaromzet van 5,5 miljard euro, 33.000 werknemers en 750 vestigingen ruim vijftig keer zo groot als Cretschmar. Als het Bundeskartellamt groen licht geeft, wil Rhenus de overname per 1 juni formaliseren.