Ruim de helft van het bedrijfsresultaat kwam voor rekening van koerier DHL Express. Expeditie (DHL Global) en logistiek (Supply Chain) zagen het ebit-resultaat met 18% verbeteren naar respectievelijk 521 miljoen en 912 miljoen euro. De grootste klapper maakte de sterk gereorganiseerde divisie post- en pakketten met 80% naar 1,2 miljard euro.

De omzet van DP-DHL nam vorig jaar licht toe met 3% naar 63,3 miljard euro. Daarvan was 2% afkomstig van Amazon. De inkomsten van DHL Global stegen daarbij met 1% naar 15,1 miljard marginaal door dalende volumes en prijzen in de luchtvracht. De divisie post-en pakketvervoer wist de omzet met 2,5% te verhogen naar 15,5 miljard euro, terwijl DHL Express uitkwam op een omzwet van 17,1 miljard euro, een stijging van bijna 6%.

DP-DHL ziet voorlopig nog geen aanleiding om de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar bij te stellen door de coronacrisis. Voor dit jaar gaat het concern uit van een bedrijfsresultaat van iets meer dan 5 miljard euro tot 5,3 miljard in 2022.