De divisie expeditie (Agility Global Integrated Logistics) stelde daarentegen teleur en eindigde het boekjaar 2019 met een lichte afname (-1,4%) van bedrijfsresultaat (ebidta) naar 105,5 miljoen euro.

Die afname kwam vooral voor rekening van verdere investeringen in digitale transportoplossingen. Daarnaast verloor het bedrijfsonderdeel ruim 7% aan luchtvrachtvolume, terwijl het containerverver min of meer stagneerde (-0,6%).

2020

Agility voorziet ook in 2020 verder druk op de expeditie-resultaten door de investeringen in het digitale netwerk. Daarnaast verwacht de logistiek dienstverlener uit de Golfstaat Koeweit bij de afdeling logistiek vastgoed hogere investeringskosten voor de bouw van logistieke bedrijfsparken in opkomende economieën in het Midden-Oosten en Afrika.

Door de handelsspanningen tussen de grootmachten VS en China zijn geldschieters huiverig geworden om logistieke projecten in die landen te financieren. ‘Het groot aantal regionale onzekerheden’ in onder meer de Golfregio maakt het aantrekken van kredieten binnen de financiële markten ook moeilijk, aldus het bedrijf.