De jaarcijfers laten vooral een sterke groei buiten Frankrijk zien, met 15,5% tot 819,5 miljoen euro. In Frankrijk zelf was er een groei van het zakencijfer met 4,2% tot 714,7 miljoen euro.

In eigen land had het bedrijf aan het einde van het jaar wel last van de vele acties tegen de pensioenplannen van de regering-Macron, maar uiteindelijk rolde er ook in Frankrijk een aardige omzetgroei uit.

Intratuin

In Nederland bouwt ID Logistics in Den Bosch een distributiecentrum voor Intratuin, dat in oktober 2020 in gebruik wordt genomen en 23.000 vierkante meter gaat beslaan. Intratuin wil via Den Bosch zijn zeventig tuincentra in Nederland, België en Duitsland gaan beleveren. Voor Intratuin zal ID ongeveer 55 werknemers aan het werk zetten.

In Polen opent ID in februari dit jaar een distributiecentrum voor PepsiCo. Het komt in Mszczonów, in het midden van het land en wordt gelijk de grootste vestiging van PepsiCo in Polen, met een oppervlakte van 58.000 vierkante meter. Hier worden tweehonderd mensen te werk gesteld in de opslag en de distributie.

Lidl als klant in Frankrijk

In Frankrijk wist ID voor het eerst de supermarktgroep Lidl aan zich te binden. Hier wordt een distributiecentrum voor geopend van 47.000 vierkante meter, voor het retourvervoer van niet-levensmiddelen. Er komen negentig mensen te werken. In totaal zegt ID vorig jaar ruim twintig nieuwe opdrachtgevers te hebben gestrikt, overeenkomend met 20% van de omzet.

In de Verenigde Staten rondt ID momenteel de integratie af van Jagged Peak, een bedrijf actief in de e-commerce. De cijfers van dit bedrijf worden sinds december vorig jaar in die van ID geconsolideerd. Tegelijk werden activiteiten in Zuid-Afrika afgestoten. Al met al blijft ID vooralsnog een bedrijf dat vooral actief is in Europa.