Hoe spelen logistieke bedrijven hierop in? Praat mee over deze actuele kwesties tijdens ‘HR in de Logistiek – Debat 2020’ op donderdagmiddag 5 maart 2020 in Rotterdam en leer hoe jouw logistieke organisatie hiermee kan omgaan. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Nieuwsblad Transport en omvat de volgende sessies en sprekers:

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Jan Gerrit Kroon, advocaat Blue Legal Advocaten
Sabrina Boekhout, corporate recruiter Schenker Logistics Benelux

De Wet Arbeidsmarkt in Balans heeft grote invloed op het HR-beleid van logistieke dienstverleners. Hoe zit de wet precies in elkaar? Wat betekent dat voor je loonkosten? Hoe zit het met je poule-beleid? Op welke manier kunnen flexkrachten nog ingezet worden? Tijdens deze sessie gaan we met elkaar in debat over bovenstaande vraagstukken.

De sessie wordt afgetrapt met interviews van Jan-Gerrit Kroon van Blue Legal Advocaten. Hij zal de inhoud van de wet en diverse juridische tips & tricks delen. Vervolgens zal Sabrina Boekhout van Schenker Logistics Benelux ingaan op de praktische kanten van de zaak.

Employer branding in de logistiek

Cedric Muchal, mede-oprichter Keytoe

Goede mensen zijn schaars. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf of de logistieke sector als geheel, aantrekkelijk is om in te werken. Hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen tot jouw workforce willen behoren?

Strategische personeelsplanning

Prof. Dr. Ard-Pieter de Man, Vrije Universiteit Amsterdam
Marlous van der Mee,  general manager HR Broekman Logistics

Logistieke organisaties transformeren steeds meer naar digitale dienstverleners. Fysieke assets worden minder belangrijk, maar supply chain optimalisatie is key. De markt vraagt om andere oplossingen. Welke invloed heeft dit op jouw HR-beleid en workforce? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen bezig bent met de invulling van mensen voor de dagelijkse operatie, maar dat je ook ervoor zorgt dat de workforce nog op peil is voor de vraagstukken van over tien jaar?

De sessie wordt afgetrapt met interviews van Prof. Dr. Ard-Pieter de Man van de Vrij Universiteit Amsterdam. Hij is tevens auteur van het boek ‘How to Survive the Organizational Revolution’. Verder zal Marlous van der Mee, HR-manager Broekman Logistics, vertellen over de ervaringen op dit vlak van een logistieke dienstverlener in de praktijk.

Vitaliteit van logistieke medewerkers

Jose van Lieshout,  strategisch projectmanager Sectorinstituut Transport en Logistiek

De levensstijl van je workforce heeft grote invloed op het verloop en ziekteverzuim. Denk aan werkstress, kantooromgeving, beweging, eetpatronen, buitenlandse gewoontes en arbeidstijden, bijvoorbeeld in distributiecentra en bij vrachtwagenchauffeurs. Hoe zorg je ervoor dat je als logistieke dienstverlener hier zo goed mogelijk mee omgaat?

Volledig programma

Bekijk het volledige programma van het Logistiek HR Debat 2020 op 5 maart in Rotterdam via: https://events.nieuwsbladtransport.nl/hr-in-de-logistiek-2020/programma/