CMA CGM nam precies een jaar geleden Ceva Logistics over en probeert sindsdien de Amerikaanse-Nederlandse expediteur (een fusie tussen TNT Logistics en EGL uit de VS) weer in de zwarte cijfers te krijgen.

De nieuwe topman Friedberg was ‘senior vice president commercial and agencies network’ bij CMA CGM. In het verleden was hij topman van de logistieke afdeling van de Franse rederij en bij Delmas.

Andere nieuwe topmanagers bij Ceva Logistics zijn:

  • Guillaume Col. Hij wordt chief operating officer. Voorheen was hij werkzaam als general manager voor de divisie Frankrijk en Noord-Afrika bij Kuehne + Nagel.
  • Michel Foulon. Hij wordt chief information officer, wat hij voorheen was bij CMA CGM.
  • Frédéric Obala bekleedt de nieuwe functie van directeur Transformatie en Digitaal.
  • Gaultier de La Rochebrochard wordt general counsel, juridisch bestuurder, wat hij in het verleden al was bij onder meer logistiek bedrijf Norbert Dentressangle, dat inmiddels in handen is van XPO Logistics.

Tweede fase

Deze vier moeten dus samen met Friedberg de tweede fase van de hervormingen bij Ceva in goede banen leiden. Kernpunten binnen deze fase zijn digitalisering en investeringen in IT, de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van het netwerk in Afrika en Zuidoost-Azië.