Het dochterbedrijf van SHV Holdings in krijgt daarmee de beschikking over een wereldwijd netwerk van ruim 140 kantoren in vrijwel alle industriële centra ter wereld. Mammoet was met 4600 werknemers al ‘s werelds grootste hijsbedrijf en krijgt er nu 1500 van ALE bij. Het Britse bedrijf was tot voor kort nummer drie, achter het Belgische Sarens.

Groter en complexer

Topman Paul van Gelder verwacht dat de komende energietransitie veel werk voor Mammoet met zich mee gaat brengen. Omdat projecten steeds groter en complexer worden, moet het bedrijf zichzelf opnieuw gaan uitvinden en daarbij veiligheid voorop blijven stellen, zegt hij.

Van Gelder stelt dat het bedrijf de enige in zijn sector is met een groot eigen onderzoekscentrum, waar nieuwe technieken worden ontwikkeld. Dat heeft de afgelopen jaren al drie nieuwe typen kranen voortgebracht.

Omzet

De krachtenbundeling werd al een half jaar geleden aangekondigd en is inmiddels goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Het Nederlandse bedrijf is goed voor een omzet van ongeveer een miljard euro per jaar, ALE voor ruim 200 miljoen. De Brit Michael Birch treedt als chief commercial officer toe tot de nu vijf leden tellende board.