H&M zegt dat Nederland het eerste land is waar milieuvriendelijke aflevering van zijn kleding met de fiets wordt aangeboden. De bestellingen worden bij de fietskoeriers aangeleverd met bestelbussen die rijden op zogenoemd 100% groengas, waarna ze op twee wielen op weg gaan naar de consument.

Het contract is gesloten met het bedrijf Cycloon, de moedermaatschappij van Fietskoeriers.nl. Voor de aflevering tussen zes en tien uur ’s avonds is gekozen omdat dan de kans het grootst is dat de consument ook thuis is en pakketten in ontvangst kan nemen. Die kans bedraagt volgens Cycloon zelfs 98%.

Klimaatpositief

De modeketen streeft ernaar in 2040 zodanig op energiegebruik te besparen dat het zelfs een per saldo positieve bijdrage aan het milieu levert. Hierbij speelt de logistiek een grote rol, zeker ook waar het de bestelling direct van distributiecentra naar de consument thuis betreft.