Daarin zegt DFDS dat Huisman zich vooral op het vervoer van tijdkritische lading tussen het VK/Ierland en continentaal Europa richt. DFDS maakt de koopprijs niet bekend, maar zegt wel dat het Nederlandse bedrijf goed is voor een jaarlijkse omzet heeft van ongeveer 23 miljoen euro.

50 vrachtwagens

Huisman beheert opslagactiviteiten en cross-docking centra in Wijchen en Corby in het Verenigd Koninkrijk. Het logistieke bedrijf heeft een vloot van ongeveer 55 trailers en vijftig vrachtwagens. Verder heeft het bedrijf 104 medewerkers in dienst.

Tekst loopt door onder foto.

De transactie is maandag al afgerond en zal volgens de kennisgeving ‘geen materiële impact’ hebben op de verwachtingen van DFDS voor het volledige jaar 2019.

De rederij noemt Huisman Group ‘een uitstekende vervoerder van deelladingen’. We kunnen klanten nu een nog breder scala aan oplossingen bieden’, zegt Niklas Andersson, hoofd van de logistieke divisie van DFDS.