Het distributiecontract dat Jagged Peak heeft met het dochterbedrijf van het Zwitserse Nestlé-concern wordt door analisten gezien als de belangrijkste reden voor de acquisitie. ID Logistics doet in Europa al de logistiek voor Nespresso.

Met de overname in de VS krijgt het Franse bedrijf controle over een groot deel van de wereldwijde distributie van de Zwitserse koffiecup-producent. Voor de overname haalde ID Logistics allereerst de goedkeuring van het Nestlé-concern binnen. Daarnaast willen de Fransen Jagged Peak gebruiken als logistiek platform voor verdere expansie in de VS.

Daarvoor beschikt het Amerikaanse bedrijf over een eigen order-, warehouse- en transportmanagementsysteem. Het meeste fysieke werk laat Jagged Peak over aan partners in de VS.

Omzet

De totale omzet van Jagged Peak en zusterbedrijf TradeGlobal bedroeg vorig jaar tachtig miljoen dollar. ID Logistics was vorig jaar goed voor een omzet van 1,4 miljard euro, waarvan 1 miljard uit de contractlogistiek in de EU wordt gehaald.

Volgens cijfers van de Duitse onderzoeksinstelling Fraunhofer nam ID Logistics daarmee een vijftiende plek in binnen de Europese logistiek. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Orgon bij Avignon, is actief in achttien landen en telt 20.000 medewerkers in driehonderd vestigingen in de wereld. Het totale oppervlakte aan loodsen ligt op 5,5 miljoen vierkante meter.

Tilburg

In Nederland beschikt ID Logistics over twee dc’s in Tilburg (80.000 en 50.000 vierkante meter) en een kleinere vestiging (20.000 vierkante meter) in Amsterdam voor de opslag van chemische producten. In Tilburg verricht ID onder meer de Europese distributie voor Sony.