Het bedrijf wil zich in Midden-Europa toeleggen op zijn kernactiviteiten, namelijk het internationale vervoer en de contractlogistiek. De overnameprijs van Geis Parcel CZ en Geis Parcel SK is niet bekend gemaakt. Ook zullen de mededingingsautoriteiten zich nog over de transactie moeten buigen.

Met de overname versterkt DPD zich fors in beide landen in het vervoer van pakketten over ‘de laatste mijl’. In die markt was het bedrijf ook al één van de marktleiders. Het neemt in zowel Tsjechië als Slowakije van Geis sinds vele jaren redelijk winstgevende vestigingen over.

Landtransport en expeditie

In beide landen is Geis sinds een kwart eeuw van de partij in het pakketvervoer. ‘Nu is het voor ons het geschikte ogenblik om het pakjesvervoer aan een gespecialiseerd en in heel Europa actieve onderneming over te doen’, zeggen de directeur-eigenaren van de groep, Hans-Georg en Wolfgang Geis.

Geis wil in Midden-Europa vooral verder groeien in het landtransport, waaronder het groupagevervoer, en in de zee- en luchtvrachtexpeditie. In het transport van deelladingen, tot op het niveau van kleine zendingen, zegt de onderneming in zowel Tsjechië als Slowakije al tot de grote marktpartijen te behoren.