De winst over de eerste negen maanden nam met 3% toe tot 543 miljoen euro. De omzet groeide eveneens met 3%, tot 14,4 miljard euro. Topman Detlef Trefzger van het in Zwitserland gevestigde expeditieconcern toont zich in het kwartaalbericht een tevreden man: ‘Tegen de achtergrond van immer gespannen wereldwijde markten leverde Kuehne + Nagel opnieuw zeer solide resultaten af’.’

Luchtvracht

Ondanks de forse volumedaling is K+N  niet ontevreden over de luchtvrachtdivisie, aangezien die erin slaagde om de brutowinst met 11% op te voeren tot 905 miljoen euro op een bijna 3% lagere omzet van 3,2 miljard. Dat was vooral te danken aan het vervoer op het gebied van farmacie en gezondheidszorg, bederfelijke goederen en tijdkritische zendingen.

Zeevervoer

De volumegroei in het zeevervoer resulteerde in een omzetgroei van ruim 7% tot 5,1 miljard euro. Dat leverde een 5% hogere brutowinst op van 1,07 miljard euro en een 10% hoger brutoresultaat (ebit) van 324 miljoen euro. De groep is er vooral tevreden over dat die ‘conversieratio’ toenam tot 30,4%.

Landvervoer

De omzet van de divisie landvervoer steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 2% tot 2,45 miljard euro en de brutowinst met 4% tot 768 miljoen euro. Volgens het bedrijf lieten vooral de Franse en Duitse markt volumegroei zien. In Oostenrijk en Oost-Europa versterkte de groep zich met de overname van de Jöbstl Group.

Contractlogistiek

Volgens Kuehne + Nagel begint de lopende herstructurering van de divisie contractlogistiek resultaat op te leveren. De verkoop van onroerend goed leverde een boekwinst op van ruim twintig miljoen euro. De omzet steeg met 3,5% tot 3,6 miljard euro en de brutowinst met 2% tot 2,7 miljard euro. Daarvan bleef 101 miljoen euro ebit over, ruim 20% meer dan vorig jaar.