In Haldensleben, een stad nabij Magdeburg, werd dinsdagnacht een 58-jarige technicus levenloos aangetroffen. Met pakjes had de overledene niet direct te maken, alleen met de systemen waarmee die worden gesorteerd. In de namiddag werd een tweede dode aangetroffen. Een 45-jarige chauffeur van een Hermes-bestelbus zat levenloos achter het stuur.

Natuurlijke dood

Dit zijn veel overlijdensgevallen tegelijkertijd, zelfs als we bedenken dat in het dc van Hermes in Haldensleben al met al drieduizend mensen werken. Het centrum werd voor enige tijd gesloten voor grondig onderzoek. Dit heeft inmiddels uitgewezen dat van giftige stoffen in beide gevallen geen sprake was en dat de mannen een natuurlijke dood zijn gestorven.

Daarop is het dc weer vrijgegeven en wordt nu hard gewerkt om de ontstane achterstand weg te werken. Momenteel wordt op beide overleden medewerkers obductie verricht, om de precieze doodsoorzaak vast te stellen. Wegens het aanvankelijke vermoeden dat gifstoffen in de verwerkte pakketten een rol zouden hebben kunnen spelen, werd woensdagmorgen de brandweer ingeschakeld, die met 120 mensen uitrukte.