De overname is onderdeel van een internationale groeistrategie van DKV. Alfa Transport Service vormt een aanvulling op de bestaande refunddivisie van de DKV Group. Deze divisie draagt zorg voor de restitutie van de btw op goederen en diensten die in het buitenland zijn gekocht. Door deze acquisitie wordt het huidige klantenbestand uitgebreid.

Dankzij de overname van Alfa Commercial Finance is DKV nu ook in staat om financiële diensten te verlenen zoals factoring: de overdracht van de vorderingen van een bedrijf aan een financiële dienstverlener.

Uitbreiding

Marco van Kalleveen, topman van DKV licht toe: ‘Met deze twee nieuwe overnames zetten wij onze uitbreidingsstrategie in een hoog tempo voort. Naast onze kernactiviteiten, zoals de tankpassen en toldiensten, is het verlenen van financiële diensten, zoals btw- en accijnsrestitutie, een belangrijk onderdeel van ons portfolio.’

De twee overgenomen bedrijven functioneren in de toekomst als onafhankelijke units onder de paraplu van de DKV Group. De overnames brengen voor bestaande klanten van de twee bedrijven geen veranderingen met zich mee. De partijen hebben afgesproken om geen informatie over het totaalbedrag van de transactie naar buiten te brengen.

Een paar weken geleden maakte DKV bekend een belang van 25% te hebben genomen in Spanish VAT Services, de Spaanse marktleider op het gebied van internationaal tolafrekenen voor klanten in Spanje.