Het bedrijfsresultaat (ebitda) liet over het tweede kwartaal een toename zien van 31% naar 144,3 miljoen euro. Voor de eerste helft van dit jaar lag de omzet van het oude Geologistics op 2,2 miljard, een plus van 2,5%. De nettowinst over die periode viel 7,7% hoger uit en lag op 123,5 miljoen euro. De bedrijfswinst van 278 miljoen euro lag 27% boven het resultaat van het eerste halfjaar 2018.

De grote divisie Global Integrated Logistics van Agility zag de netto-omzet door valuta-effecten met 4% stijgen naar ruim 204 miljoen euro. Daarbij waren er voor het containervervoer en de contractlogistiek betere financiële cijfers. Daar stond een minder resultaat tegenover uit de verkoop van luchtvrachtruimte.

De omzet uit die activiteit nam met 1,8% af in het tweede kwartaal. Het luchtvrachtvolume slonk over dezelfde periode met 8%, maar hogere tarieven compenseerden grotendeels het verlies aan tonnage, schrijft Agility in een toelichting op de laatste kwartaalcijfers. Agility wijt de mindere prestaties in de luchtvrachtmarkt aan ‘een zwakke vraag’ en hogere Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Het volume aan zeecontainers liet een lichte daling (-2%) zien, maar door ‘rendementsverbetering’ stegen de resultaten in de zeevracht, aldus de directie.

Digitalisering

Contractlogistiek (Agility Logistics) liet een lichte omzetgroei zien van 1% in het tweede kwartaal naar bijna 100 miljoen euro geholpen door meer handel in de thuismarkt Koeweit en Egypte. Agility verwacht dit jaar het aantal vierkante meters opslag verder uit te bouwen in onder meer het Midden Oosten en Afrika. Het beschikt nu over 3 miljoen vierkante meter opslag. Daarnaast wordt er de komende jaren 100 miljoen euro gestoken in een verdere digitalisering van de expeditie-activiteiten. Agility telt mondiaal rond de 26.000 medewerkers. Het bedrijf is daarbij actief in meer dan honderd landen.