Twentepoort Groep is gevestigd in Wierden en bestaat uit de expeditiebedrijven Twentepoort Logistiek, Twentrex en Cargorilla, waartoe tevens Koeriersdienst Overijssel behoort. Het vierde dochterbedrijf, TwenPack BV, is gespecialiseerd in logistieke diensten voor webshops. Kernbedrijf Twentepoort Logistiek richt zich daarnaast volledig op het transport en de logistiek van en naar Oost-Europa en Centraal-Azië.

De vertrekkende directie van Twentepoort, Arno Brokelman en Martin Noeverman, was al enige tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat voor de Twentepoort groep. Daarbij zochten ze naar een overnemende partij die continuïteit van de activiteiten en de werkgelegenheid kon waarborgen.

Verhuizing

Met E. van Wijk is die partij gevonden. De overname heeft volgens de betrokken partijen dan ook geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De activiteiten worden tevens voortgezet vanuit de vestiging in Wierden. Van een verhuizing van onderdelen is geen sprake.

Met de acquisitie krijgt E. van Wijk,  dat eigenaar is van E. van Wijk Logistics, Sinka Hazeldonk en Himex Logistics, een derde vestiging in Nederland. Het beschikt tevens over filialen in Roemenië, Polen, Moldavie en Oekraïne. Het totale aantal eigen trucks bij de wegvervoerder ligt op 350. Bij de groep werken zo’n 600 medewerkers.

E. van Wijk is actief in de West-Europese vervoersmarkt, Oost-Europa en voormalige staten van de Sovjet-Unie. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten aan op het gebied van warehousing, groupagevervoer, (inter)nationale distributie, douaneservices en crossdocking.