De Penske-coureur reed lang aan de leiding van de race en vocht in de slotfase een mooi duel uit met Alexander Rossi, die na zijn zege van 2016 nu genoegen moest nemen met P2.

Penske Racing is een Amerikaans raceteam dat deelneemt aan de IndyCar Series. Het werd in 1968 opgericht door voormalig coureur Roger Penske. Het team nam deel aan de Formule 1-kampioenschappen van 1974, 1975 en 1976. Roger Penske (Shaker Heights, Ohio, 20 februari 1937) is de eigenaar van het autosportteam Penske Racing en is voormalig Formule 1-coureur uit de Verenigde Staten. In 1969 richtte hij de Penske Corporation op, die uitgroeide tot een multinational die een hele rits transportgerelateerde bedrijven bezit. Dat zijn onder meer Penske Automotive, Penske Truck Rental, Penske Truck Leasing, Penske Logistics, Penske Motor Group en dus ook Penske Racing.

De Indianapolis 500, vaak kortweg Indy 500 genoemd, is de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. De race wordt verreden op de Indianapolis Motor Speedway in Speedway, Indiana. De 500 in de naam van de race duidt op het aantal mijl dat wordt afgelegd. 500 mijl is circa 805 kilometer, wat overeen komt met 200 rondes. De legendarische race behoort samen met de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco tot de bekendste races van de autosport.

De ‘Indy 500’ wordt elk jaar gereden op de zondag voor Memorial Day. Penske Racing heeft de prestigieuze race al maar liefst zestien keer op haar naam geschreven. De eerste overwinning werd geboekt door Mark Donohue in 1972. Recordhouder Rick Mears won alle vier zijn overwinningen op Indianapolis in een Penske-wagen.

Overigens heeft niet iedereen bij Penske zo’n topweekend gehad. De logistiek dienstverlener maakte vrijdag bekend dat het zo’n tachtig chauffeurs van de nabijgelegen vestiging in Fort Wayne (Indiana) gaat ontslaan omdat het een belangrijke transportklant is kwijtgeraakt.